zaterdag 30 april 2011

VERONA!

VERONA 29 April 2011


"Verona de stad van de liefde"

Een prachtige stad. Hier een stukje info:


Het legendarische liefdespaar Romeo en Julia heeft haar sporen in Verona. Het veronderstelde balkon van Julia, haar graf en de kerk waar het huwelijk van deze 2 mensen zou zijn ingezegend, spreken al jarenlang tot de verbeelding van duizenden toeristen. Maar Verona is niet voor niets bestempeld als Unesco Werelderfgoed. Verona is een bijzonder fraaie stad met volop toeristische bezienswaardigheden.


Het centrum van dit schilderachtige stadje aan de rivier de Adige is de langwerpige Piazza della Erbe. Vroeger was hier het Romeinse Forum, nu is er een permanente, levendige markt. Aan dit plein liggen o.a. het Pallazo Maffei, de Gardello Toren en het 14e eeuwse Koopmanshuis. Deze fraaie historische panden, gecombineerd met de vrolijk gekleurde marktluifeltjes en vele gezellige terrasjes, zorgen samen voor een bijzondere sfeer. Zeker niet in de laatste plaats is Verona wereldberoemd om haar jaarlijks terugkerende festival, de Opera in Verona. In de Arena, het goed geconserveerde Romeinse amfitheater dat plaats biedt aan maar liefst 22.000 mensen, worden in de zomermaanden beroemde opera- voorstellingen gegeven. Een bijzonder spektakel dat wordt bezocht door liefhebbers uit de hele wereld. Verona is een heerlijke stad met heel veel interessante monumenten, mooie winkelstraten en fantastische pleintjes. Verona, che bella

We hebben de auto ergens aan de rand van de stad geparkeerd en zijn lopend richting het centrum gegaan. Natuurlijk liepen we in eerste instantie de verkeerde kant op.. Maar toen we een Italiaan met een camper tegen kwamen, hebben we toch maar even gevraagd. Gelukkig lijkt het Italiaans een beetje op het Frans en kon ik de uitleg volledig begrijpen, want Engels spreken ze de Italianen niet echt volgens mij. ( Plus ze denken dat Johan een Italiaan is!!) Uiteindelijk kwamen we de stad in bij de universiteit. Daar hebben we nogmaals gevraagd en toen waren we binnen 5 min. in het centrum.
Wat een prachtige oude stad met heel veel cultuur!! ( En heel veel chique le frique, hihi)We hebben echt genoten. Mike en Yoni vonden het er ook fantastisch. We hebben er een aantal uren rondgebracht. Hier volgt een overzicht van wat we hebben gezien:





































Na al deze indrukken zijn we even ergens op een terrasje neergeploft, om het allemaal ff goed te kunnen verwerken. Dat is aardig gelukt onder het genot van een cappuccino, kids een cola en een stukje pizza!


Op de terugweg kwamen we nog langs een groot winkelcentrum: Le Grande Mela. Waar volgens heel Verona zijn boodschappen doet.. 
Dus daar zijn we nog maar even aangestoken. Een megagrooot winkelcentrum met alles erop en eraan. Een brillenwinkel zo groot als 3 brillenwinkels in NL in 1 en volgens mij was het passen, meten en meteen klaar!! Een hele grote schoenenzaak, nog groter dan we in Desenzano hadden gezien.. Zoveel keus, dat kiezen bijna niet mogelijk is...  Yoni heeft een paar coole sneakers gekocht.

Volgens mij loopt heel Italiƫ op sportschoenen. Niet te geloven en de nieuwste mode voor de mannen is een trainingspak, of een nette kaki broek met een marineblauw jasje. Bleeehh! Doe mij maar een beetje kleur. Heel veel kledingzaken, horloges etc.....
Al met al was het een zeer geslaagde dag. Moe maar voldaan en met pijnlijke voeten zijn we in de caravan op de bank neergeploft.


3 opmerkingen:

  1. SUPER,wat een mooie foto,s.Heerlijk dat jullie het zo fijn hebben.
    lekker genieten!!!! XXOO

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees het wel....Jullie komen nog lang niet thuis! Nog lang niet klaar!!!
    Hier leren ze toch meer van dan op schoo! hahaha
    Mooie sneakers voor Yoni!En Mike was wel erg aan dat stuk pizza toe...

    Geniet nog even!
    liefs Syl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou wij zijn ook weer thuis, dus kunnen we weer reageren op de mooie belevenissen uit Italie. Gelukkig is het weer daar ook lekker en valt er genoeg te beleven. Mike kan zijn specialiteit daar botvieren met de Pizza's. Voor de nieuwste mode moeten wij ook maar naar Italie. Ik ben ook druk met mijn Blog te veel om in een keer te schrijven. Maar dat zie je wel. Maak er nog maar een geweldige week van Mike en Yoni een hele dikke kus van Beppe en Opa en natuurlijk van ons allemaal hier en we blijven jullie volgen. Het ziet er geweldig uit. Opa en Beppe

    BeantwoordenVerwijderen