woensdag 4 februari 2015

Rijbewijs, blij bewijs!

Gisteren rond de middag ben ik mijn rijbewijs verloren. Eigenlijk wist ik meteen waar en wanneer ik hem had verloren. Yoni had mij nl. gebeld toen ik naar huis fietste tussen de middag. Toen moest hij uit mijn jas zijn gevallen. Ik ontdekte het natuurlijk pas twee uren later en toen lag er op de route die ik had gefietst niets meer.... Grrrrr... Om gek van te worden. Ik heb overal gezocht en soms wel 4x.
Advertenties geplaatst op Facebook, politie gebeld, gemeente gebeld. NIETS!!
Vanmorgen na wat appverkeer met Opa, kreeg ik ineens het geniale idee om eens naar Franeker te bellen. Mijn oude adres stond nog op mijn rijbewijs. Ja, ik had nog zo'n oude grote roze flap.
Daar kreeg ik een vriendelijke jongeman aan de lijn, die vertelde mij dat er inderdaad gisteren iemand had gebeld. Om een lang verhaal iets korter te maken: Van hem kreeg ik het telefoonnummer van deze bewuste mevrouw. Ik was al helemaal blij, mijn rijbewijs was in ieder geval gevonden.
Uiteindelijk meteen deze mevrouw gebeld. Het begin van het gesprek begon een beetje wazig....
Ik: "Hallo, ik hoorde dat u mijn rijbewijs heeft gevonden?"  Zij: "ehhh rijbewijs???" 10 seconden stilte Ik: "Halloooooo???" Zij: "ja oh sorry ik moet nog wakker worden"
Ik dacht oh jee wat heb ik nu aan mijn fiets hangen. Uiteindelijk werd ze een beetje helder en zei ze: " ja ik heb een rijbewijs gevonden, maar ik heb hem op de shredder gelegd, als ie er maar niet doorheen is gegaan" Ik wist niet wat ik hoorde!! Oh nee hè. Ik begreep er niets van en zei: "door de shredder?? Hoe kan dat nou, er zit toch een leren hoes omheen??" Die had zij er af gehaald zodat ze het beter kon lezen. Of ik ook bij haar kon komen. Ja natuurlijk en ben er meteen naar toe gereden. Daar stond met wat snippertjes roze papier in haar hand.

Nou ik moest er wel om lachen. Ze omschreef haarzelf als een enorme kluns en dat ze wel vaker gekke stunts had. Nou eerst maar een bakje koffie met haar gedronken. Er was geen enkele discussie: ze ging het oplossen! Ze heeft de gemeente gebeld en verteld wat er was gebeurd. We moesten toch een proces-verbaal op laten maken en daarna kon er nieuwe aangevraagd worden. Dus ik ben samen met deze dame naar het politiebureau gereden, vervolgens naar de pinautomaat en toen heb ik haar weer thuis gebracht. We hebben wel enorm veel gelachen. Ze had zelfs haarzelf verbaasd volgens mij. Nu weet ik dat ze een goedaardige tumor in haar hoofd heeft en wie weet zorgt die wel voor dit soort acties. Geen idee, maar het was naar mijn weten echt geen opzet. Vanmiddag eerst maar ff pasfoto's laten maken. Op het gemeentehuis hebben ze verwonderd naar het hoopje snippers gekeken. Het is in ieder geval een bijzonder verhaal. Volgende week woensdag kan ik mijn nieuwe rijbewijs ophalen. (Anders had ik in september alsnog mijn rijbewijs moeten verlengen. Beter te vroeg dan te laat) Eind goed, al goed!

donderdag 1 januari 2015

Oud en Nieuw

Zo, dat is een poos geleden... De afgelopen drie jaar is er veel gebeurd. Opnieuw verhuisd, naar een prachtige nieuwbouwwoning waar we inmiddels alweer ruim twee jaar met heel veel plezier wonen. Wel nog steeds in Wolvega. Mike zit al in de tweede klas van de middelbare school. Hij doet het fantastisch. Yoni zit alweer in groep 8 en is een fervent kunstschaatster. Hier spreekt een trotse moeder! 😊 Johan inmiddels van werkgever veranderd. Heeft het inmiddels alweer ruim een jaar enorm naar zijn zin bij SONIC Equipment. Vandaag start weer een nieuw jaar. Ben benieuwd wat 2015 ons gaat brengen. Aan ons zal het niet liggen..... Eerst op zoek naar een baantje (24 uren).